انواع پمپ دیافراگمی و کاربرد های آن


انواع پمپ دیافراگمی و کاربرد های آن : پمپ دیافراگمی ( AODD)  یکی از پرکاربردترین و ایمن ترین پمپ های صنعتی است که موارد استفاده بسیار زیادی دارد. این پمپ ها از دسته‌ی پمپ های جابجایی مثبت است که با هوای فشرده کمپرسور کار می کنند. پمپ های فشرده دارای دو دیافراگم یا لاستیک هستند که در مدل های بزرگتر هر دیافگرام به صورت دوبل می باشد. حرکت رفت و برگشتی دیافراگم موجب متراکم شدن سیال می شود. در این پمپ ها جریان خروجی به صورت نوسانی یا پالسی است. البته با قرار دادن یک منبع انبساط یا پالسیشن در خروجی می توان جریان نوسانی را به جریان یکنواخت تبدیل کرد.

پمپ های دیافراگمی برای انتقال انواع سیالات مانند اسیدها، بازها، گاز مایع، انواع روغن های خوراکی و صنعتی و حلال ها کاربرد دارد. در پمپ های دیافراگمی بین حجم و فشار هوای ورودی به پمپ و دبی و فشار خروجی پمپ ارتباط مستقیمی برقرار است؛ اگر دبی حداقل باشد، میزان هوای مصرفی نیز حداق می شود و برعکس. به این ترتیب می توان میزان جریان و فشار خروجی را با تغییر دبی و فشار هوای ورودی تنظیم کرد.

برای انتخاب وخرید بهترین پمپ دیافراگمی باید با انواع مختلف آن و کاربرد آنها آشنایی داشته باشید. در این مطلب هر آنچه که باید درباره انواع پمپ دیافراگمی ، کاربرد و تفاوت آنها با یکدیگر بدانید توضیح داده شده است.

فهرست عناوین مطلب:

آشنایی با انواع پمپ دیافراگمی

پمپ های دیافراگمی بر اساس نوع محرک دیافراگم ، مشخصات فنی و نوع کاربرد به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. که برای خرید پمپ دیافراگمی در انواع مختلف میتوانید از کارشناسان شرکت تکنو پمپاژ مشاوره بگیرید.  این پمپ ها بر اساس نوع محرک به چند دسته تقسم بندی می شوند:

پمپ دیافراگم بادی

آشنایی با انواع پمپ دیافراگمی

پمپ دیافراگم بادی یا پنوماتیکی که به پمپ AOD نیز معروف است، پرطرفدارترین نوع پمپ های دیافراگمی می باشد. در این نوع پمپ فشار هوا عامل اصلی جابجایی دیافراگم ها یا لاستیک های موجود در داخل پمپ است. پمپ پنوماتیکی از یک محفظه برای فشرده سازی سیال، دو دیافراگم ، ورودی و خروجی و دو شیر توپی در دو سر پمپ تشکیل شده است. دیافراگم اولیه در ساختار پمپ عمل فشرده سازی هوا را بر عهده دارد و باعث جابجایی دیافراگم ثانویه که با سیال در ارتباط است می شود. به این ترتیب، سیال فشرده می شود و با فشار بیشتری از خروجی پمپ خارج می شود. زمانیکه هوا به درون پمپ مکیده می شود، شیر ورودی باز و شیر خروجی بسته می شوند. در حالیکه به هنگام خروج سیال شیر ورودی بسته و شیر خروجی باز می شود.

پمپ های دیافراگم بادی با توجه به نوع سیال و دمای آن از جنس های مختلفی ساخته می شوند. اکثر پمپ های پموماتیکی موجود در بازار از جنس پلی پروپلین (PP)، استنلس استیل یا آلومینیوم هستند که مقاومت بسیار بالایی در برابر خورندگی سیالات مختلف دارند.

پمپ دیافراگم برقی

پمپ دیافراگم برقی

پمپ دیافراگم برقی نوعی پمپ رفت و برگشتی و از خانواده پمپ های دیافراگمی است. این نوع پمپ عملکردی مشابه پمپ دیافراگم بادی دارد، با این تفاوت که در پمپ برقی، جابجایی دیافراگم ها از طریق اتصال به یک الکتروموتور صورت می گیرد. در مواقعی که دسترسی به کمپرسور برای تامین هوا وجود ندارد، پمپ دیافراگم برقی بهترین انتخاب است. پمپ های دیافراگم برقی در اندازه های کوچک و صنعتی طراحی و تولید می شوند.

پمپ دیافراگم دستی

این نوع پمپ کوچکترین نوع پمپ های دیافراگمی است که به دلیل محدودیت در انتقال حجم بالای سیالات معمولا در آزمایشگاها کاربرد دارد. امروزه پمپ های دیافراگم دستی به دلیل اینکه نیاز به نیروی هندلی و اپراتور دارند، کمتر در صنایع مختلف استفاده می شوند.

پمپ دوزینگ

پمپ های دوزینگ یا متریک پمپ قابلیت تزریق و جابجایی دوز مشخصی از سیال را دارند. به هیم دلیل به آنها پمپ تزریق نیز می گویند. جنس دیافراگم این نوع پمپ چدنی است و مقاومت بالایی در برابر خورندگی سیالات دارد. دبی در پمپ های دوزینگ قابل تنظیم است و از طریق تزریق و با توجه به فشار خط تنظیم می شود. نیرومحرکه این نوع پمپ به صورت هیدرولیکی، پنوماتیکی، برقی (الکتروموتور) یا سلونوئیدی 0الکترومغناطیسی) تامین می شود.

با توجه به اینکه امروزه پمپ های دیافراگم بادی و برقی بیشتر از انواع دیگر در صنعت کاربرد دارند، در ادامه به بررسی تفاوت های این دو نوع پمپ دیافراگمی می پردازیم.

تفاوت انواع پمپ دیافراگم بادی و برقی

تفاوت انواع پمپ دیافراگم بادی و برقی

به هنگام خرید پمپ دیافراگمی مناسب نه تنها آشنایی با انواع آن اهمیت دار، بلکه بررسی تفاوت های موجود بین مدل های مختلف پمپ نیز ضروری می باشد. اصلی ترین تفاوت های پمپ دیافراگم بادی و برقی به شرح زیر می باشد:

  1. پمپ دیافراگم بادی به دلیل آب بندی مکانیکی فاقد نشتی است. این ویژگی باعث شده تا این نوع پمپ دیافراگم به نسبت نوع برقی کاربردهای متنوع بیشتری داشته باشد. پمپ پنوماتیکی مطمئن ترین گزینه جهت جابجایی سیالات سمی و قابل اشتعال استفاده می شود. زیرا خطر انفجار به دلیل عدم نیاز به برق، وجود نخواهد داشت.
  2. نیرو محرکه‌ی پمپ پنوماتیکی باد و نیرو محرکه‌ی پمپ دیافراگم برقی انرژی الکتریکی می باشد.
  3. پمپ های پنوماتیکی مکش قوی تری دارند.
  4. پمپ های دیافراگم بادی تنوع بیشتری دارند.

انواع پمپ دیافراگمی از نظر برند

انواع پمپ دیافراگمی از نظر برند

شرکت ها و برندهای مختلفی در جهان اقدام به تولید و عرضه پمپ دیافراگمی می کنند. معتبرترین برندهای پمپ دیافراگمی موجود در بازار عبارتند از:

پمپ دیافراگمی گراکوهاسکی: گراکوهاسکی یکی از معتبرترین برندها در زمینه تولید انواع پمپ های دیافراگمی  است که نظر کاربران بسیاری را به خود جلب کرده است. محصولات این برند آمریکایی به دلیل کیفیت ساخت بالا و عملکرد فوق العاده ای که دارند بیشتر در صنایع شیمیایی، نفت، پتروشیمیی و صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته اند.

پمپ دیافراگمی دبم: برند دبم متعلق به یک شرکت ایتالیایی است. پمپ های دیافراگم بادی برند دبم کیفیت بالایی دارند. به همین دلیل برای محیط هایی که رطوبت بالا دارند یا قابل انفجار هستند بسیار مناسب می باشند.

پمپ دیافراگمی ویلدن: محصولات این برند انگلیسی عمدتا پمپ های دیافراگمی روغن و سایر سیالات است که دو دو نوع بادی و برقی تولید می شوند. تنوع محصولات برند ویلدن بسیار زیاد است و به راحتی غالب نیازهای بازار را پوشش می دهد.

پمپ دیافراگمی وردر: وردر یکی دیگر از برندهای معتبر پمپ دیافراگمی است که در کشور هلند فعالیت می کند. محصولات این کمپانی از نظر میزان هد و دبی و نیز از نظر تنوع ابعاد پمپ تنوع بسیار زیادی دارند. پمپ های دیافراگمی بادی و برقی برند وردر از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

پمپ دیافراگمی ایرانی: شرکتهای ایرانی مختلفی در زمینه تولید و عرضه انواع پمپ دیافراگمی فعالیت دارند. این شرکت ها اغلب پمپ های بادی و از جنس آلومینیوم تولید می کنند.

 

خرید بهترین نوع پمپ دیافراگمی

نکته قابل توجه به هنگام انتخاب و خرید انواع پمپ دیافراگمی اطمینان از وجود و در دسترس بودن قطعات یدکی و لوازم جانبی این نوع پمپ است. شما ممکن است بهترین برند پمپ دیافراگمی را خریداری کنید، اما در صورت نبودن قطعات یدکی آن تبدیل به بدترین پمپ خواهد شد.

اگر به یک پمپ دیافراگمی برای پمپاژ سیال نیاز دارید، قبل از اقدام به خرید با کارشناسان متخصص ما در تکنو پمپاژ مشورت کنید. این شرکت علاوه بر پمپ دیافراگمی فروش انواع مختلف پمپ ازجمله پمپ اسید را نیز انجام میدهد. آگاهی از انواع پمپ دیافراگمی موجود در بازار و اصول خرید پمپ به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

پاراگراف 30 آرون گروپس
منتخب کاربران